» Home  » Director WEB  » News

Azi - Duminica, 21 Decembrie 2014

Inregistreaza-te la stiri Comenteaza aceast material click pentru restul stirilor

Program inteligent de traducere

Specialistii de la compania de internet Google incearca sa sparga barierele lingvistice cu ajutorul unui program de traducere automata statistica pentru cele mai vorbite limbi de pe glob, care difera de programele de traducere instantanee traditionale, transmite Reuters. Programul difera de software-urile de traducere instantanee traditionale, care utilizeaza reguli gramaticale si dictionarele pentru a traduce textele cuvant cu cuvant, fara a da o logica documentelor, care de multe ori nu sunt inteligibile.

Specialistii Google s-au gandit sa alimenteze un software cu documente care au fost deja traduse de oameni, astfel incat programul sa poata identifica tipare pentru traducerile viitoare. "Calitatea nu atinge perfectiunea, dar programul este mai bun decat cele traditionale", a indicat Franz Och, coordonator al echipei de translatori de la Google. Specialistii introduc in program sute de milioane de cuvinte extrase din texte paralele, de exemplu araba si engleza, utilizand documente ale Natiunilor Unite sau ale Uniunii Europene drept surse cheie.Limbile pentru care nu exista foarte multe documente traduse, precum unele dialectele africane, intampina, insa, mari obstacole. "Cu cat introducem mai multe date in sistem, cu atat este mai bine", a indicat Och. Programul se bazeaza pe analiza statistica, o abordare care, spera specialistii, va ajuta la eliminarea gafelor lingvistice. Un exemplu de astfel de gafa a fost momentul in care traducatorul presedintelui rus Vladimir Putin l-a numit pe cancelarul german "Fuehrer", un cuvant interzis in acest context pentru ca este asociat de germani cu Adolf Hitler.

Pana acum, Google a oferit traduceri automate statistice din / in araba, chineza si rusa in / din engleza pe site-ul specializat de traduceri. Software-ul ofera acces si la alte limbi straine, precum germana. Specialistii de la Google recunosc, totusi, ca programele de traducere automata nu vor putea inlocui total translatorii umani. Programul de traducere ar trebui utilizat pentru intelegerea textului si nu pentru finisarea lui, spun acestia.

Sursa: Underclick

 
 recomanda aceast site unui prieten   tipareste pagina  adauga la favorite
 
 
 
 


    Link-uri Sponsorizate

BUCATE PE ROATE BUCATE PE ROATE
Servicii catering in Bucuresti. Livrare mancare la domiciliu / birou.
Servicii de gazduire web hosting SPATIU.RO
Servicii de gazduire web hosting incepand de la 5 RON/luna.
Agentia de Anunturi Online Agentia de Anunturi Online
Servicii de promovare online si offline. Sute de siteuri de anunturi online.

    Jocuri Online

PLAY! PLAY! PLAY!

    Stiati ca?

. . . astronautii cresc in inaltime in spatiu?

. . . cerul cel mai limpede se vede din Chile?

. . . aerul dizolvat de apa nu are aceeasi compozitie ca aerul atmosferic, pentru ca oxigenul este mai solubil in apa decat azotul?

. . . romania a fost prima tara care a construit avioane in serie? Unde? La Chitila, utilizindu-se cele cinci hangare si ateliere de constructii si reparatii avioane, printre cele mai moderne la vremea respectiva.


    Parteneri

•  Agentia de Anunturi Online

•  Productie Video Clipuri

•  Anunturi prin SMS

•  Servicii de Gazduire Web

•  Servicii de Optimizare SEO


Evenimente petrecute de-a lungul timpuluiCompleteaza cu numele si adresa ta de e-mail campurile alaturate si
vei primi cu regularitate informatiile publicate in LIVRARE.RO

 

      © 2006 - 2013 LIVRARE.RO - Toate drepturile rezervate direct in top
      Adauga site  |  Contact  |  Conditii de utilizare  |  Schimb de Linkuri pentru Webmasteri


      News  |  Director WEB  |  Evenimnete  |  Targuri & Expozitii  |  Stiati ...?  |  Games  |  VIDEO
Publica anuntul tau online in peste 200 de siteuri specializate in anunturi.
        Primul portal care se ingrijeste de timpul tau liber, destinat cumparaturilor! LIVRARE.RO